O seară de glorie pentru industria jocurilor: Bafta Games Awards 2024

În fiecare an, lumea jocurilor video se adună pentru a sărbători excelența și inovația la Bafta Games Awards. Evenimentul organizat de Academia Britanică de Film și Televiziune (BAFTA), este un moment de apreciere pentru creativitatea și talentul din spatele unor titluri remarcabile.

Anul acesta, Bafta Games Awards 2024 a fost o noapte strălucitoare, plină de recunoaștere pentru jocurile care au captivat și au inspirat milioane de jucători din întreaga lume.

Cu o varietate de categorii care acoperă totul, de la designul artistic la coloana sonoră, Bafta Games Awards este un barometru al excelenței în industria jocurilor. Printre câștigătorii din acest an s-au numărat titluri de marcă și producții independente remarcabile, demonstrând diversitatea și inovația din cadrul industriei.

Unul dintre cele mai mari momente ale serii a fost câștigătorul premiului pentru “Cel mai bun joc“. Competiția a fost strânsă, având în vedere numărul impresionant de titluri de calitate lansate în 2023. Este vorba despre”Baldur’s Gate 3” (lansat în August 2023, un joc captivant de rol, bazat pe Dungeons & Dragons, dezvoltat de Larian Studios). A mai fost premiat, de asemenea, pentru coloana sonoră, firul narativ și pentru actorie (Andrew Wincott în rolul diavolului Raphael a fost extrem de apreciat).

Pe lângă titlurile deja consacrate și populare, Bafta Games Awards oferă un cadru perfect pentru noi jocuri de debut:

COCOON

DAVE THE DIVER

DREDGE

STRAY GODS: THE ROLEPLAYING MUSICAL

Iar marele câștigător al premiului pentru cel mai bun joc debutant- VENBA Abhi!

Jocul de gătit narativ al Visai Games a avut patru nominalizări la premiile IGF și, deși a ratat câștigarea la categoriile Audio, Narațiune și Artă vizuală, a luat acasă cel mai mare premiu al serii.

Venba este un joc despre cultură, gătit și schimbare și despre cum mâncarea poate reprezenta minunat totul, care va veni pe PS5 pe 31 iulie.
Acțiunea jocului este gătitul și cum mâncarea devine un limbaj al iubirii. Scopul său a fost să creeze o narațiune emoțională, oferind jucătorilor un motiv puternic pentru care un fel de mâncare a fost gătit în acea zi și ce înseamnă aceasta pentru celelalte personaje din joc.

ALAN WAKE II – Premiu pentru design de sunet și realizare artistică

Un alt moment de excepție i-a aparținut jocului finlandez Alan Wake 2, prezent după 13 ani de la lansarea primului joc. Acesta a câștigat premii pentru design de sunet și realizare artistică. În total, Alan Wake 2 a fost nominalizat la opt categorii.

Bafta Games Awards 2024 a fost o seară de recunoaștere și sărbătoare pentru industria jocurilor video. Cu fiecare an care trece, evenimentul continuă să își consolideze statutul său ca unul dintre cele mai prestigioase momente din calendarul jocurilor, oferind o platformă pentru a celebra și a inspira excelența în acest domeniu în continuă evoluție.

Celelalte premii au fost acordate către:

  • HI-FI RUSH – Animation
  • VIEWFINDER – British game & New intellectual property
  • CYBERPUNK 2077 – Evolving game
  • SUPER MARIO BROS. WONDER – Family & Multiplayer
  • TCHIA – Game beyond entertainment
  • DAVE THE DIVER – Game design
  • THE LEGEND OF ZELDA: TEARS OF THE KINGDOM – Tehnical achievement